Νέα Πέραμος


Η Νέα Πέραμος βρίσκεται στον Νομό Καβάλας, στην Βόρειο Ανατολική Ελλάδα. Είναι χτισμένη ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, στην άκρη ενός μεγάλου και εύφορου κάμπου γεμάτου οπωροφόρα δέντρα και αμπελώνες. Αγκαλιασμένη από βουνό στον βορρά και στην δύση, από τους χαμηλούς λόφους της χερσονήσου του Βρασίδα στον νοτιά, βρέχεται ανατολικά από την θάλασσα με την είσοδο του κόλπου, μοναδικό φυσικό άνοιγμα, το οποίο είχαν εκμεταλλευτεί και οι βυζαντινοί.

Χρησιμοποίησαν το λιμάνι αυτό σαν ναυτική βάση, ορμητήριο του βυζαντινού στόλου στον πόλεμο εναντίων των πειρατών γύρω στο 1170, χρονιά κατασκευής και του κάστρου, (όπως μας αναφέρει σχετική επιγραφή στον νότιο τοίχο του αλλά και ευρήματα νομισμάτων της εποχής), το οποίο βρίσκεται στην νοτιοδυτική άκρη του κόλπου της Νέας Περάμου (Ισίδωρος Κακούρης). 

Βέβαια η περιοχή έχει κατοικηθεί από πιο παλιά. Δυτικά, στον λόφο απέναντι από το βυζαντινό κάστρο, έχουν βρεθεί ερείπια οχύρωσης και ναός τα οποία ανήκουν στην αρχαία Οισύμη. Ξέρουμε ότι τον 7ο π.χ. αιώνα, άποικοι από το απέναντι νησί της Θάσου ίδρυσαν εδώ «εμπορείο».

Τα σημαντικά ευρήματα της πόλης (7ος-5ος αι. π.Χ.) μαρτυρούν τις πολιτιστικές και τις εμπορικές σχέσεις της Οισύμης με την Πάρο, τη Ρόδο, την Κόρινθο, την Αθήνα και την Ιωνία. Τον 4ο αι. π.Χ. η πόλη έγινε ανεξάρτητη οικονομικά και έκοψε τα πρώτα νομίσματα της. Το 356 π.Χ. ο Φίλιππος Β' τη μετονόμασε σε Ημάθεια.

Εδώ, επίσης τοποθετείται και η αρχαία «Αισύμη», πόλη από την οποία καταγόταν σύμφωνα με τον Όμηρο (Ιλιάδα- Θ’302-305), η Καστιάνειρα, γυναίκα του Πρίαμου, βασιλιά της Τροίας. 

Ίσως λοιπόν στην θέση της Οισύμης ή στην περιοχή της, να είχε ακμάσει παλιότερα μια ομώνυμη πόλη πρίν από την θασιακή αποικία που είχε επικοινωνίες με τον Μυκηναϊκό κόσμο (Χ. Κουκούλη-Χρυσανθάκη). 

Στην αρχαιότητα, η περιοχή μεταξύ της Αντισάρας (Καβάλα) και Οισύμης (Νέα Πέραμος), λεγόταν Βιβλία Χώρα, και ήταν φημησμένη για το κρασί της (Βίβλινος Οίνος). Διαβάζουμε σχετικά στο βιβλίο Παγγαίο Όρος του Θόδωρου Δ. Λυμπεράκη: « Για αυτό το περίφημο κρασί της περιοχής μας εξ άλλου, ο Επίχαρμος, ποιητής κωμωδιών του Ε' π.Χ. αιώνα λέει ότι παραγόταν στα Βίβλινα όρη της Θράκης, τα οποία με την σειρά του ο Αρμενίδας ο Θηβαίος (χρονογράφος), τα τοποθετεί στην περιοχή της Αντισάρας και της Οισύμης». «Αρμενίδας δε της Θράκης φησίν είναι χώραν την Βιβλίαν, ήν αύθις Τισάρην και Οισύμην προσαγορευθήναι». Στην ίδια περιοχή το κρασί μαζί με τα επιτραπέζια σταφύλια παράγονται μέχρι και σήμερα.

Η κωμόπολη της Νέας Περάμου είναι το κέντρο της περιοχής και των γύρω χωριών, (πρωτεύουσα του πρώην Δήμου Ελευθερών), διαθέτει σύγχρονες υποδομές (βιολογικός καθαρισμός), και όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ο σύγχρονος πολίτης μίας παραλιακής πόλης της ελληνικής υπαίθρου - Super Market, εστιατόρια, ιατρεία - φαρμακεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καταστήματα εμπορίου, υπηρεσίες parking και ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών και μεγάλων γιώτ κ.τ.λ.) ανοικτά όλο τον χρόνο.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ & ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων

 • Διεύθυνση:

  Νίκης 79 Νέα Πέραμος

 • Τηλέφωνο:

  (+30) 25940 21046

 • Κινητό:

  (+30) 6932361636

 • Email:

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατασκευές- Πωλήσεις

 • Διεύθυνση:

  Νίκης 79 Νέα Πέραμος

 • Τηλέφωνο:

  (+30) 25940 21046

 • Κινητό:

  (+30) 6932477014

 • Email:

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Ρουμελιώτης - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ– ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ & ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.